Avukatların Kutsal Görevi: İleri Hukuk, Demokrasi ve Refah
Günümüzde ülkemizde hukuk, avukatların bireysel çabalarıyla değil, bir araya gelerek örgütlenme ve iş birliği konusunda harikalar yaratması ile gelişebilir.
Hayalimde, ülkemizin her kalkınma bölgesinde ve şehrinde her biri 20’den, 50’den fazla avukatın bir araya geldiği, güçlerini birleştirdiği garibanlara bedava hizmet verirken, ekonomiye en önemli katkıyı sağlayan, protokolde en saygın yeri tutan güçlü avukatlık büroları olan ileri bir Türkiye var.
Sayıları 200 bini aşmakta olan avukatlar ordusunun yarısı butik bürolar olarak çalışırken diğer yarısı, aralarında 50’şer, 100’er, 200’er avukatın bir araya geldiği 4 binden fazla kurumsal büro oluşturabilir. Her bir şehirde, hukuk konusunda iş birliği yaparken hizmet konusunda birbirleriyle rekabet eden ortalama 50 adet kurumsal büro olabilir. Bulundukları yerde hukuku üstün kılmak için en güçlü sözü avukatlar söyleyebilir. Böylelikle ülkemizde hukukun üstünlüğünü ileri ülkeler seviyesine çıkarabilirler; ülkemizde ileri seviyede adalet, demokrasi, yüksek refah ve yaşam standardı getirebilirler.
Türkiye’yi ileri bir hukuk ve demokrasi ülkesine dönüştürmek, özgürce düşünen, patronu olmayan ve ülkenin tüm yapısını ve hukukunu ezbere bilen avukatların görevidir.
Avukatlar bu kutlu görevi ancak kurumlaşarak yerine getirebilirler.
Değerli meslektaşlarım kurumlaşın, güçlenin ve gelecek nesillere daha iyi ve daha ileri bir Türkiye bırakmakta ulvî görevinizi layıkıyla yerine getirin…